Buren & buurten

Wil je iets betekenen voor jouw buurt? Dat vinden we geweldig! Graag ondersteunen we jou en jouw initiatief. Lees hieronder wat je allemaal kunt doen.

Buren Netwerk Putten

Je wilt wel iets betekenen voor de mensen in je buurt. Bijvoorbeeld als een gezellige buur door het maken van een praatje met iemand die eenzaam is. Of als handige buur voor als er ergens een klein klusje gedaan moet worden. Of als rijdende buur wanneer iemand even geen vervoer heeft naar het ziekenhuis. Of als die boodschappen buur, die gerust een paar extra dingentjes mee kan nemen uit de supermarkt voor iemand. Of als groenevinger buur die even helpt met het snoeien van de heg. 

Inmiddels zijn er meer dan 70 buren aangesloten bij het Buren Netwerk Putten! We proberen elk jaar een gezellige avond te organiseren om elkaar te ontmoeten en te inspireren voor wie dat wil. Je kunt ook lid worden van de digitale nieuwsbrief ‘In de buurt’ waarin je op de hoogte gehouden wordt van allerlei activiteiten en initiatieven.

Wil je meer weten over het Buren Netwerk Putten of jezelf hiervoor opgeven voor het Netwerk of de nieuwsbrief? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar het algemene nummer en te vragen naar Gijsbert-Willem Evers. Leuk om iets van je te horen!

Buurtinitiatief

Heb je een goed idee voor een activiteit bij jou in de buurt? Bewoners weten zelf vaak goed waar in hun buurt behoefte aan is en hebben goede ideeën voor activiteiten en projecten. Wij helpen je graag om van je buurtinitiatief een succes te maken. Er is heel veel mogelijk. Als je een idee hebt voor de buurt, dan ondersteunen wij je daarbij graag vanuit Welzijn Putten. 

  • Je kunt bij een buurtinitiatief bijvoorbeeld denken aan:

  • Een buurtkastje in de straat tegen voedselverspilling.

  • Een schoonmaakcomité om maandelijks de buurt vrij te maken van zwerfafval.

  • Een wekelijkse knutselclub organiseren voor de kinderen uit de wijk buurt.

  • Een maandelijkse koffieochtend of eetavond, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

  • Een wandelclub voor senioren uit de buurt.

  • Lief & Leed potje invoeren om met elkaar mee te leven bij vreugde en verdriet.