Sleutelkluisjes

Sleutelkluisjes in Putten

Putten voor Elkaar heeft van de Gemeente Putten de opdracht gekregen om sleutelkluisjes uit te geven aan inwoners die zelf de deur niet meer kunnen openen voor thuishulp en mantelzorgers.

De sleutelkluisjes hebben het SKG ** keurmerk, dit betekent dat ze moeilijk open te breken zijn door inbrekers. Wij hebben de meest gestelde vragen over het sleutelkluisje voor u op een rij gezet:

Voor wie zijn de sleutelkluisjes?
Mensen die niet zelf hun voordeur kunnen openen om de thuiszorg of hun mantelzorger binnen te laten komen. Iedereen, jong of oud, die een (fysieke) beperking heeft, komt in aanmerking voor het aanvragen van een sleutelkluisje. In geval van overlijden/verhuizing ontvangt Putten voor Elkaar graag een bericht, zodat het sleutelkluisje verwijderd kan worden.

Kan ik ook een kluisje aanvragen als ik een woning huur?
Als u een woning huurt van de woningbouwvereniging dan moet u hen eerst om toestemming vragen. Het sleutelkluisje wordt namelijk in de gevel vastgezet met 3 bouten en daarvoor moet er in de gevel geboord worden. Als u het kluisje niet meer nodig heeft repareert Putten voor Elkaar de boorgaten die achterblijven niet.

Worden er andere eisen gesteld aan mijn woning?
De deur van de woning moet goed bereikbaar zijn; appartementen die een centrale afgesloten entreehal hebben komen niet in aanmerking voor de sleutelkluis, omdat hier meerdere kluizen nodig zijn.

Wat doet Putten voor Elkaar voor mij?
De vrijwilligers van de Klussendienst van Putten voor Elkaar maken een afspraak met u voor het plaatsen van een kluisje. Op de afgesproken dag komen zij het kluisje ophangen en geven zij een uitleg over hoe het kluisje wordt gebruikt. U krijgt een handleiding waarin deze stappen nogmaals worden beschreven en hoe u zelf de code kunt instellen of veranderen.

U krijgt 2 gebruiksovereenkomsten om te ondertekenen, waarin afspraken staan voor het gebruik van de kluis, één geeft u mee aan de vrijwilligers van de klussendienst en de andere houdt u voor uw eigen administratie.