Relaties, huwelijk & scheiden

Of het nu om een vriendschap gaat of een huwelijk, een relatie heeft aandacht nodig. Bij Putten voor Elkaar kun je terecht voor een luisterend oor, ondersteuning en advies.

Een gezonde relatie onderhouden

Een gezonde relatie hebben met je partner is niet altijd vanzelfsprekend. Soms heb je hulp van iemand anders nodig. Heb je zorgen of twijfels? En wil je er over praten of dat iemand even met je meedenkt? Dan kun je contact met ons hierover opnemen. In een persoonlijk gesprek met een maatschappelijk werker kijk je samen naar mogelijkheden. Alleen, of met je partner.

‘Ik ook van jou’ relatietraining voor sterke stellen

Verlang je ook naar een sterke relatie die tegen een stootje kan? En wil je er samen aan werken om je relatie nog leuker te maken? Doe dan mee met de relatietraining ‘ik ook van jou’. Boordevol inspiratie, praktische voorbeelden en handige tools.

Door de relatietraining ga je elkaar nog beter leren kennen en waarderen. De relatietraining bestaat uit 7 modules; 4 modules doe je online en 3 modules doe je in een groepsbijeenkomst. Je gaat op een leuke en ontspannen manier met je relatie aan de slag.

  • Je gaat als stel samen thuis online aan de slag met 4 modules op je eigen tempo.

  • 3 bijeenkomsten op een gezellige locatie. Hierin hoef je geen persoonlijke dingen te delen en kun je beschouwen als een ‘avondje uit’.

  • Je krijgt liefdes- en relatie informatie. Deze informatie is al eeuwenoud en wetenschappelijk gefundeerd.

  • Je wordt uitgedaagd met praktische opdrachten aan de slag te gaan.

  • Je wordt geïnspireerd door te zien en horen hoe andere stellen hun relatie vormgeven.

  • Je krijgt de geheimen te horen voor verbondenheid in de praktijk van alledag die je direct kunt toepassen.

Welke stappen neem je bij een scheiding?

Als je besluit uit elkaar te gaan, dan volgt voor beide partijen een emotioneel proces. Hebben jullie samen de beslissing genomen, of heeft 1 van jullie de knoop doorgehakt? Dit kan van invloed zijn op het verdere verloop van het scheidingsproces. Als jullie samen kinderen hebben, zijn er nog extra zaken die je moet regelen. De volgende tips helpen je op weg bij de stappen die je doorloopt als je gaat scheiden.

Tip 1: Praat met je kinderen en stel een ouderschapsplan op

Als jullie kinderen hebben, is het belangrijk dat je met ze praat. Het liefst samen. Vertel hen op hun eigen niveau, dus met woorden die zij op hun leeftijd begrijpen, over jullie besluit en wat er nu concreet gaat gebeuren. Voor tips hoe je dit kan doen zie: Villa Pinedo. Jullie zijn verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Hierin leg je omgangsregelingen vast, financiële afspraken en afspraken over hoe jullie elkaar op de hoogte houden van het reilen en zeilen van jullie kinderen. Probeer hoe dan ook het belang van de kinderen voorop te stellen.

Tip 2: Ga op zoek naar een advocaat of mediator

Om te kunnen scheiden, heb je een advocaat nodig, of je vraagt hulp van een mediator. Vraag in je omgeving of iemand goede ervaringen heeft met een advocaat of mediator, of zoek bij jullie in de buurt via de gemeentegids of internet.

Tip 3: Regel jullie financiële zaken

Als jullie niet op dezelfde manier over de scheiding denken, is er vast veel ruzie en strijd. Dan is het belangrijk dat jullie snel de financiële zaken goed regelen. Pas bijvoorbeeld jullie en/of rekeningen aan, ga op zoek naar woonruimte voor de vertrekkende partner, pas jullie huurcontract aan of zet jullie huis te koop als de achterblijvende partner niet alleen de hypotheek kan opbrengen. Bezoek eventueel het Financieel Café.