Online scholing voor vrijwilligers

Wil je als vrijwilliger je kennis verbreden? Volg dan één van deze gratis trainingen.

Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Aangeboden door Platform Vrijwillige Inzet

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen roept veel vragen op bij verenigingen en stichtingen. Wat zijn de gevolgen van deze wet voor mijn organisatie en wat moeten we binnen ons bestuur regelen om klaar te zijn als die wet op 1 juli 2021 van kracht wordt? Samen met de mensen van WBTR.nl heeft NOV over de WBTR een seminar georganiseerd voor de leden van NOV. In dit seminar is uitgelegd wat deze wet beoogt en wat dit voor consequenties heeft voor verenigingen en stichtingen.

Meer weten?

Vrijwilligers begeleiden

Aangeboden door Humanitas

Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden.

Meer weten?

E-learning voor Vrijwilligers: Versterkend gesprek

Aangeboden door Humanitas

In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken.

Meer weten?

Zelfredzaamheid verbeteren

Aangeboden door Gezond en Zeker

Interessante module over het bevorderen van zelfredzaamheid. Aan de hand van 19 vragen leer je meer over het belang van zelfredzaamheid en hoe dit bij je mensen kunt stimuleren.

Meer weten?

Basiskennis Grenzen Stellen

Aangeboden door Sensoor

Leer basiskennis over grenzen stellen aan de telefoon of chat. Aan de hand van 23 vragen leer je meer over het stellen van grenzen.

Meer weten?

Empowerment

Aangeboden door Humanitas

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over.

Meer weten?

Hoe geef je goede feedback?

Aangeboden door Vilans

Hoe geef je precies feedback? En hoe reageer jij zelf op collega’s? Goede gesprekken zijn heel belangrijk. Je werk wordt er leuker van. Hoe maak je een gesprek doelgericht? In deze module leer je hoe je een collega op een prettige manier aanspreekt op storend gedrag.

Meer weten?

Stop! Contact?

Aangeboden door ZonMW

In het één op één contact gaat veel mis, doordat mensen niet goed naar elkaar luisteren of niet goed doorvragen. Leer in deze online-training hoe het beter kan.

Meer weten?

Goed in gesprek

Aangeboden door Vilans

Hoe luister je goed naar iemand? En wat zegt jouw lichaamstaal? Sommige gesprekken lopen lastig. Waarom is dat? Hoe kan het beter? Dat ga je leren in deze module.

Meer weten?

Zorgen over een kind, en nu?

Aangeboden door Augeo Foundation

Met deze cursus kunnen vrijwilligers leren wat ze kunnen doen als ze merken dat een kind thuis in de problemen zit. Ook voor vrijwilligers die niet per se met kinderen werken, is de cursus interessant. We hebben immers allemaal kinderen in onze omgeving en zijn niet altijd vrijwilliger.

Meer weten?