Putten voor Gezinnen

Herken je dat gevoel van onrust, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet? Loopt het thuis niet helemaal soepel, ben je een alleenstaande ouder of ben je het overzicht gewoon even kwijt?

Lees verder

Herken je dat gevoel van onrust, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet? Loopt het thuis niet helemaal soepel, ben je een alleenstaande ouder of ben je het overzicht gewoon even kwijt?  

De opvoeding van je kind is een mooie en grote taak. Kinderen zijn uniek en kunnen je enorm verrassen, wat opvoeden vaak heel leuk maakt en aandacht van je vraagt. Door omstandigheden kan het soms lastig zijn om die aandacht te geven. Misschien ben je net gestart met hulpverlening, ben je alleenstaande ouder en werk je veel of heb je een netwerk maar wonen die ver weg of helpen zij je al waar ze kunnen. Hoe fijn is het om in zulke tijden iemand in de buurt te hebben die je een extra handje kan ondersteunen waar jullie nodig hebben. Via het Putten voor Gezinnen initiatief bieden wij de mogelijkheid tot tijdelijke ontlasting door ondersteuning van een vrijwilliger uit de buurt.  

Hoe ziet dit eruit? 

Als gezin krijg je de kans om gekoppeld te worden aan een vrijwilliger bij jou in de buurt, die klaarstaat om jullie te ondersteunen in jullie specifieke situatie. Dit kan zijn dat jou/jullie kind wordt opgevangen bij een vrijwilliger thuis en daar kan meedraaien in de gezinssituatie. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld een kopje thee na schooltijd, samen knutselen op de woensdagmiddag of meegaan naar de kinderboerderij op de zaterdagmiddag. Deze manier geeft de tijd om zelf op adem te komen en bijvoorbeeld dat ene ding te doen waar je al langere tijd tegen aanloopt.  

Een andere manier waarop dit mogelijk is, is dat een vrijwilliger bij jou thuis aansluit. Niet als hulpverlener, maar als een luisterend oor. Iemand die met je meedenkt en je ondersteunt waar nodig. Denk aan iemand die helpt om alles even op een rijtje te zetten, praktische ondersteuning biedt of meedenkt. Er wordt een vrijwilliger aan je gekoppeld die je steunt op de manier die bij jou past. Persoonlijke aandacht voor jou, een helpende hand en het gevoel dat je er even niet meer alleen voor staat. 

Hoe gaat dit in zijn werk? 

Wil je weten of dit wat is voor jou? Meld je dan nu aan en dan willen we graag met je kennismaken. Tijdens de kennismaking gaan we samen kijken naar wat jullie nodig hebben en gaan we kijken of we een match kunnen maken met een vrijwilliger. Daarin vinden wij het belangrijk dat er een klik is tussen het gezin en de vrijwilliger. Ook is het belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen.  

Meer weten? neem contact op met Daniëlle.

(Er zijn geen kosten verbonden bij de deelname aan dit project)