Geldzaken & juridische zaken

Wanneer je moeite hebt om rond te komen of als je vragen hebt over regelingen en toeslagen, kan Putten voor Elkaar je ondersteunen.

Gratis hulp bij geldzorgen in Putten

Bijna iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met geldzorgen of moet op enig moment aanspraak maken op een regeling of toeslag. Dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet is niet meer dan menselijk. Een objectieve blik van buitenaf kan dan verhelderend werken. Je bent van harte welkom bij Putten voor Elkaar voor advies en ondersteuning waar nodig.

Hulp bij het aanvragen van toeslagen

Misschien heb je vragen over regelingen en toeslagen waar je recht op heeft, maar weet je niet precies waar te beginnen. Of je hebt even geen overzicht in je geldzaken, loopt achter met betalingen en loopt rond met (grote) geldzorgen. In alle gevallen kun je contact opnemen met ons of langskomen op één van onze spreekuren. In Putten worden diverse (inloop)spreekuren gehouden. Bij het Financieel Café kun je terecht met vragen over je administratie, het invullen van formulieren, belastingaanslagen, toeslagen en uitkeringen. Voor juridische kwesties kun je het juridisch spreekuur bezoeken. Liever zelf aan de slag? Op de website startpunt geldzaken kun je aan de hand van geldplannen (gratis) advies krijgen over je situatie, volledig anoniem!

Heb je grote geldzorgen of schulden?

Je kunt altijd terecht bij het Financieel café met vragen rondom geldzaken. Is er al sprake van betaalachterstanden of schulden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 088 7846464 (Stimenz). Samen met maatschappelijk werk of de sociaal raadslieden kijken we naar jouw financiële situatie. Samen met jou kijken we naar de verschillende mogelijkheden om uit de geldzorgen te komen. Je kunt bij ons onder meer terecht voor vragen over: toeslagen, uitkeringen, scheiding en alimentatie, verblijfsvergunning, huurrecht, arbeidsrecht (ontslag en ziekte). Op de meeste vragen hebben de sociaal raadslieden een antwoord. Zij weten veel van wetten en regels en kunnen zo nodig opzoeken hoe het precies zit. Als we zelf geen oplossing kunnen vinden voor jouw probleem, dan weten we bijna altijd wel een instantie waar je heen kunt.