1000ste vraag Wegwijs in Welzijn!

Kleine gebaren kunnen veel betekenen

Toen ik naar Putten verhuisde, voelde ik me in eerste instantie wat alleen. Hoewel ik me had voorbereid op een nieuwe start, was de afstand tot mijn vrienden en familie toch even wennen. Ik miste de vertrouwde gezichten en gesprekken die mijn dagen voorheen vulden. Maar enthousiast begon ik aan het opbouwen van nieuwe contacten, omdat ik behoefte had aan een vriendelijke groet en een kopje koffie hier en daar. Ondanks dat iedereen zijn eigen kring leek te hebben, vond ik gelukkig al snel aansluiting bij zowel doorgewinterde inwoners als bij nieuwkomers zoals ikzelf. Het is ontzettend leuk om te ontdekken wat er gebeurt als je open staat voor nieuwe contacten. Of het nu gaat om een snelle koffiedate of een speelafspraak voor de kinderen, ik voel me inmiddels thuis dankzij de mensen hier.

Maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Onlangs ontmoette ik een buurvrouw die zich nog niet zo op haar gemak voelde hier. Haar verhaal deed me denken aan mijn eigen beginperiode. Het toch wat eenzame gevoel en geen idee te hebben waar te beginnen. Om haar te helpen, nam ik contact op met 'Putten voor Elkaar', een mooi lokaal initiatief dat erop gericht is mensen met elkaar te verbinden. Met de hulp van Gijsbert-Willem en Anne vonden we passende activiteiten die perfect waren voor haar.

Daarom wil ik een oproep doen: ken je iemand die wel wat gezelschap kan gebruiken? Of heb je zelf behoefte aan wat hulp bij het leggen van nieuwe contacten? Bel dan gewoon met 'Putten voor Elkaar'. Want een kleine inspanning kan een groot verschil in je leven maken. Wist je dat ze ook steeds meer organiseren voor mensen tussen 20-40 jaar en 40-60 jaar?

Ik kijk uit naar de nieuwe initiatieven die 'Putten voor Elkaar' organiseert. Het is zo belangrijk dat iedereen zich welkom en verbonden voelt in onze gemeente. Vooral met de ontwikkeling van een nieuwe wijk in Putten Zuid dienen zich fantastische kansen aan. Met wat extra initiatieven kan de sociale cohesie in zo'n wijk straks goed van de grond komen. Misschien kunnen we daar wel de eerste gezamenlijke wijngaard van Putten starten? Onder het label 'Putten Zuud'. Of een gezellige gemeenschapstuin met picknickbanken. Of een grote speeltuin waar buurtbewoners elkaar kunnen treffen onder de fruitbomen?

Putten, ik ben benieuwd naar je plannen!