Sociaal (maatschappelijk) werk

Algemene spreekuren

Wij bieden algemeen maatschappelijk werk, onafhankelijke inwonerondersteuning (jeugd) en steun bij juridische vragen (sociaal raadslieden).

Algemeen maatschappelijk werk (AMW)

Bij het maatschappelijk werk kun je terecht voor hulp en/of ondersteuning bij problemen op het gebied van: huwelijk en relatie, scheiding, spanning/stress, inkomen/schulden, huiselijk geweld, huisvesting, identiteit, assertiviteit, rouw/verliesverwerking en werk/school. Vanuit het maatschappelijk werk hebben we verschillende manieren om je te ondersteunen, afhankelijk van jouw vraag en uw situatie.

Jeugd maatschappelijk werker (JMW)

Een (jeugd) maatschappelijk werker helpt kinderen en ouders bij het ontdekken van manieren die wellicht beter werken en biedt een luisterend oor. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn o.a.:

  • Faalangst

  • Vastlopen thuis of op school

  • Pesten of gepest worden

  • “raar” gedrag

  • Boosheid

  • Gescheiden ouders

  • Rouw en verlies

  • (huiselijk) geweld

  • Opvoeding

De (jeugd) maatschappelijk werker is zo kort als mogelijk en zo lang als nodig betrokken. Bij de aanpak werkt de (jeugd) maatschappelijk werker, indien ouders hier mee instemmen, samen met school of andere belangrijke mensen in jullie leven.

Onafhankelijke inwonerondersteuner (OIO)

De inwonerondersteuner denkt met je mee. Hij of zij kan een belangrijke weg wijzende rol spelen bij de toegang tot zorg en ondersteuning. Ook als je situatie verandert of er andere vormen van zorg of ondersteuning nodig zijn. Een inwonerondersteuner kijkt mee met vragen over wonen, werk, onderwijs, vervoer, inkomen en andere zaken. Hij of zij helpt je bij het verhelderen van de hulpvraag, denkt mee over oplossingen en ondersteunt je bij het doen van aanvragen bij de juiste instantie. Klik hier voor meer informatie over onafhankelijke inwonerondersteuning in Putten.

Onafhankelijke inwonerondersteuner (jeugd)

Wanneer je met jeugdhulp te maken krijgt komt er veel op je af, naast de zorgen om je kind. Speciaal daarvoor is er de inwonerondersteuner jeugd die met jou en jouw gezin meedenkt. Hij of zij kan een weg wijzende rol spelen in de toegang tot de zorg en ondersteuning. Dit geldt ook als je gezinssituatie verandert of er andere vormen van zorg of ondersteuning nodig zijn. Klik hier voor de folder inwonerondersteuning jeugd.